top of page

Highclere

Bagshot, Surrey

Extension

The project involves the refurbishment and extension of a typical 4-bed detached house in Bagshot Surrey. The house sits on a large corner plot. The rear extension is part two-storey and part one-storey.  At ground level, the extension facilitates the creation of a new family room and an open- plan kitchen and dining area, fostering a seamless connection to the garden. This design approach emphasizes a contemporary aesthetic while maximising space and natural light.

The approach is to combine with a contrasting modern single storey kitchen dining extension, which opens to the garden. On the upper levels, all areas were re-planned to create a large master bedroom suite, enlarging two bedrooms with a family bathroom.

The open-plan nature, brightness and connectivity of this space is achieved in its architectural detailing. Large corner glazed sliding doors and vertical timber boarding on the first floor contribute to a sleek and minimalist design aesthetic, complementing the existing structure while remaining subservient to its architectural prominence

bottom of page